{"product_id":"olej-z-miodli-indyjskiej-neem-nierafinowany-tloczony-na-zimno-100-ml-esent","title":"Olej z Miodli Indyjskiej (neem), nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml, Esent","description":"\u003cp\u003eOlej z Miodli Indyjskiej, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml, Esent\u003cbr\u003e\nOlej z Miodli Indyjskiej (Neem), pozyskiwany na nasion drzewa o tej samej nazwie (łac. Azadirachta Indica), olej przetwarzany tylko mechanicznie.\u003cbr\u003e\nMiodla Indyjska zajmuje szczególne miejsce w naturalnej medycynie i ceremoniach religijnych Hindusów. W sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane „sarva nivarini” co oznacza ni mniej ni więcej jak „lek na wszystkie choroby”.\u003cbr\u003e\nDziałanie\u003cbr\u003e\nW kosmetyce i dermatologii, Miodla ceniona jest za działanie antybakteryjne (trądzik), przeciwwirusowe, zdolność do łagodzenia stanów zapalnych. Regeneruje i odbudowuje włosy. Olej wcierany w paznokcie wzmacnia je i nadaje im elastyczność.\u003cbr\u003e\nKolejnym jakże cenionym działaniem Miodli jest ochrona przed ukąszeniami insektów, jak również łagodzenie skutków tychże ukąszeń ( przyspiesza gojenie i łagodzi swędzenie ).\u003cbr\u003e\nW Indiach Olej z Miodli stosowany jest na wiele chorób skórnych z grupy łuszczyc, egzem, grzybic itp.\u003cbr\u003e\nZastosowanie\u003cbr\u003e\nZalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-35%. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów i skóry owłosionej, w tym przypadku preparat na bazie oleju trzeba wcierać w skórę i włosy, pozostawić na okres 30 minut , po czym zmyć łagodnym szamponem.\u003cbr\u003e\nInformacje chemiczne\u003cbr\u003e\nW oleju z miodli znajdziemy ok 48% kwasu olejowego,19% kwasu palmitynowego, 17% linolowego, 15 % stearynowego, 1% kwasu mirystynowego.\u003cbr\u003e\nOlej posiada mocny charakterystyczny zapach, w temperaturze poniżej 24 stopni zastyga.\u003cbr\u003e\nInformacje o pochodzeniu \u003cbr\u003e\nOlej pochodzi z Indii, konfekcjonowany jest w Wielkiej Brytanii.\u003cbr\u003e\nInformacje o przechowywaniu\u003cbr\u003e\nPo otwarciu przechowujemy olej w temperaturze 15-20 oC\u003c\/p\u003e","brand":"My Store","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":53092822876503,"sku":null,"price":21.99,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/1004\/8005\/7687\/files\/olej-z-miodli-indyjskiej-nierafinowany-tloczony-na-zimno-100-ml-esent_9f9c7dd2-ccff-4dd8-837e-0ec155c4f26f.jpg?v=1774397811","url":"https:\/\/piekna-skora.shop\/products\/olej-z-miodli-indyjskiej-neem-nierafinowany-tloczony-na-zimno-100-ml-esent","provider":"Piękna Skóra","version":"1.0","type":"link"}